სიყვარულის წერილი იტალიას შანელისგან
შანელის 2025/26 წლის კრუიზის კოლექცია კომოს ტბის ფონზე, იტალიურ ვილაში წარადგინეს. შოუზე ვიხილეთ შანელის შავ-თეთრ ფერებში გამოწყობილი ქართველი მოდელებიც - მატილდა გვარლიანი და ნასტასია ლეგრან-ბაბლუანი.
შეგახსენებთ, რომ მირანდა ნადიბაიძე, ჩვენი საკონდიტრო სვეტის ავტორია. სიყვარულის დღეს, ახალგაზრდა კონდიტერი ჩვენს მკითხველს უგემრიელესი ნამცხვრის რეცეპტებს უზიარებს.
ინგრედიენტები მინანქარი:
• 15 გ ჟელატინი
• 130 გ შაქარი
• 55 გ წყალი
• 130 გ გლუკოზა
• 70 გ რძე
• 15 გ რძის ფხვნილი
• 165 გ თეთრი შოკოლადი
• წითელი ფერის გელის საღებავი
• ტიტანის დიოქსიდის ფხვნილი
• მინანქარი უნდა მომზადდეს მინიმუმ 12 საათით ადრე.
ინგრედიენტები ბისკვიტისთვის:
• 80 გ ფქვილი
• 2 გ გამაფხვიერებელი
• 1 მწიკვი მარილი
• 50 გ კარაქი
• 100 გ შაქარი
• 2 ც კვერცხი
• 60 გ რძე
• 2 გ ვანილინი
ყველა ინგრედიენტი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის.
მომზადების წესი:
გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუს ცელსიუსამდე. გააერთიანეთ ჯამში ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი. თასში კარგად ათქვიფეთ კარაქი და შაქარი. შემდეგ სათითაოდ დავამატოთ კვერცხი და გავაგრძელოთ თქვეფა. დავამატოთ ვანილი და ათქვიფეთ. ხელის სათქვეფით ნელ-ნელა შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები და რძე შენაცვლებით: ფქვილი, მერე რძე, მერე ისევ ფქვილი და დარჩენილი რძე. ჩაასხით ყალიბში და გამოაცხეთ 180 გრადუს ცელსიუსზე 30 - 35 წთ.
ინგრედიენტები ჟოლოს კონფისთვის:
• 200 გ ჟოლო
• 50 გ შაქარი
• 5 გ ჟელატინი
ჟოლო და შაქარი წამოვადუღოთ. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევიყვანოთ ჟელატინის ფირფიტები. გადავიტანოთ ყალიბში და გავაციოთ.
ვანილის მუსი:
• 200 გ თეთრი შოკოლადი
• 170 გ რძე
• 18 გ ჟელატინი
• 500 გ ნაღები (30%-იანი)
• 10 გ ვანილის ექსტრაქტი
მომზადების წესი:ავადუღოთ რძე და დავასხათ თეთრ შოკოლადს, გავაერთიანოთ და შევიყვანოთ ჟელატინი და ვანილის ექსტრაქტი. ბოლოს გადავურიოთ ხელით ამოყვანილი ნაღები. დავამონტაჟოთ ტორტი სასურველ ფორმაში, გავყინოთ და გადავასხათ მინანქარი. მინანქრის სამუშაო ტემპერატურა 34-36 გრადუსი ცელსიუსი.