სიყვარულის წერილი იტალიას შანელისგან
შანელის 2025/26 წლის კრუიზის კოლექცია კომოს ტბის ფონზე, იტალიურ ვილაში წარადგინეს. შოუზე ვიხილეთ შანელის შავ-თეთრ ფერებში გამოწყობილი ქართველი მოდელებიც - მატილდა გვარლიანი და ნასტასია ლეგრან-ბაბლუანი.
გაეცანით შოკოლადის უგემრიელეს რულეტს. მისი მომზადება მარტივად შეგიძლიათ სახლის პირობებშიც.
• 8 ც კვერცხი
• 1 ½ ჭიქა შაქარი
• ¾ ჭიქა კარტოფილის სახამებელი
• ½ ჭიქა კაკაოს ფხვნილი
• 1 ¼ ჭიქა კრემი
• 300 გრ შავი შოკოლადი (დამდნარი)
• 2 ½ ჭიქა კრემი
• 500 გრ შავი შოკოლადი (დამდნარი)
• 2 ს/კ კარაქი
• 2 ს/კ ფქვილი
• ¼ ჭიქა შაქარი
ტკბილეულის შიგთავსი ერთი დღით ადრე მოამზადეთ: 1 ¼ ჭიქა კრემი დუღილამდე მიიყვანეთ და დამდნარი შოკოლადი ნელ-ნელა დაუმატეთ. გასაგრილებლად ოთახის ტემპერატურაზე მთელი ღამით დატოვეთ. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. საცხობ ჭურჭელში პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ, ცხიმი წაუსვით და ფქვილი მოაყარეთ. დიდ ჯამში მოათავსეთ კვერცხის გულები და 1 ½ ჭიქა შაქარი. ათქვიფეთ მანამ, სანამ ერთიან თეთრ მასას არ მიიღებთ. დაუმატეთ სახამებელი და კაკაოს ფხვნილი და კარგად აურიეთ. კარგად ათქვიფეთ კვერცხის ცილა და მისი ნახევარი იმ ჯამში გადაიტანეთ, რომელშიც კვერცხის გულები ათქვიფეთ. მიღებული მიქსი საცხობ ჭურჭელზე გადაანაწილეთ და ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში გამოაცხვეთ, შემდეგ კი გააგრილეთ. პარალელურად მინანქარიც მოამზადეთ. გამზადებული შიგთავსი გამომცხვარ ცომში მოათავსეთ და რულეტივით გადაახვიეთ. ბოლოს კი ნამცხვარს მინანქარი მოასხით.