სიყვარულის წერილი იტალიას შანელისგან
შანელის 2025/26 წლის კრუიზის კოლექცია კომოს ტბის ფონზე, იტალიურ ვილაში წარადგინეს. შოუზე ვიხილეთ შანელის შავ-თეთრ ფერებში გამოწყობილი ქართველი მოდელებიც - მატილდა გვარლიანი და ნასტასია ლეგრან-ბაბლუანი.
არაფერი უხდება ახალი წლის დღეებსა და ღამეებს ისე, როგორც ცხელი, არომატული გლინტვეინი. ტრადიციული სადღესასწაულო სასმელი, რომელიც წითელი ღვინისა და სანელებლებისგან მზადდება, ყოველთვის საუკეთესო არჩევანია დიდი თავშეყრისთვის და დაუვიწყარი წუთების გასალამაზებლად.
მოიმარაგეთ საჭირო ინგრედიენტები, მიჰყევით მომზადების წესს ზუსტად და დატკბით თქვენი საახალწლო გლინტვეინით საყვარელი ადამიანების გარემოცვაში.
ინგრედიენტები:
წითელი მშრალი ღვინო 2 ლიტრი
დარიჩინის ჯოხი 4 ცალი
ანისის ვარსკვლავი 2 ცალი
მიკახი 7-8 ცალი
სურნელოვანი პილპილი 8 ცალი
ფორთოხალი 1 ცალი
ყავისფერი შაქარი 1-2 ს.კ.
მომზადების წესი:
1. დაბალ ცეცხლზე მოათავსეთ ქვაბი და ჩაასხით ღვინო.
2. დაუმატეთ სუნელების მიქსი, ყავისფერი შაქარი და ფორთოხალი.
3. თუ ნაკლები ალკოჰოლით გსურთ აადუღეთ 2-3 წთ.
4. თუ კლასიკური გლინტვეინი გსურთ სითხე გააცხელეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 10 წთ. ისე, რომ ქვაბში არ ათუხთუხდეს.