სიყვარულის წერილი იტალიას შანელისგან
შანელის 2025/26 წლის კრუიზის კოლექცია კომოს ტბის ფონზე, იტალიურ ვილაში წარადგინეს. შოუზე ვიხილეთ შანელის შავ-თეთრ ფერებში გამოწყობილი ქართველი მოდელებიც - მატილდა გვარლიანი და ნასტასია ლეგრან-ბაბლუანი.
ამ უგემრიელეს კერძს სულ რაღაც 20 წუთში მოამზადებთ. რაოდენ წარმოუდგენელიც უნდა იყოს, ის ძალიან ჯანსაღია და ბევრად სჯობს იმ მავნე საკვებს, რომლის მომზადებასაც შესაძლოა გაცილებით მეტ დროს უთმობდეთ.
ინგრედიენტები
• 250 გრ პასტა
• 2 ს/კ ქოქოსის ან ზეითუნის ზეთი
• 1 ც ხახვი (გაფცქვნილი და წვრილად დაჭრილი)
• 2 თავი ნიორი (დანაყილი)
• 1 ც ყაბაყი (წვრილად დაჭრილი)
• 1 ც ბადრიჯანი (წვრილად დაჭრილი)
• 125 გრ შავი ზეთისხილი (უკურკო)
• 400 მლ პომიდვრის სოუსი
• 2 ს/კ პომიდვრის პიურე
• 1 ს/კ ტკბილი წიწაკის სუნელი
• ½ ს/კ პილპილი
• ½ ს/კ წითელი წიწაკის სუნელი
• 1 ს/კ წითელი წიწაკის ფანტელი
• 1 ც ლიმონის წვენი
• მარილი
• ცოცხალი ბაზილიკა (წვრილად დაჭრილი)
მომზადების წესი
მოხარშეთ პასტა ისე, როგორც შეფუთვის ინსტრუქციაშია მითითებული. პარალელურად, დიდ ქვაბში ჩაასხით ზეთი, გააჩერეთ საშუალო ცეცხლზე და დაუმატეთ ხახვი და ნიორი. დატოვეთ 3 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ ყაბაყი, ბადრიჯანი და ზეთისხილი. დატოვეთ 3 წუთით, შემდეგ კი დაუმატეთ პომიდვრის სოუსი, პიურე, კვლიავი, ტკბილი წიწაკის სუნელი, პილპილი, წითელი წიწაკის სუნელი და ფანტელი. მოასხით ლიმონის წვენი და მოაყარეთ მარილი და შავი პილპილი. ქვაბი ნელ ცეცხლზე დატოვეთ 10-12 წუთის განმავლობაში და პერიოდულად მოურიეთ. მიღებული მასა მოხარშულ მაკარონზე გადაიტანეთ და კარგად ამოურიეთ. მოაყარეთ ბაზილიკა და გემრიელად მიირთვით.